Talihallitorstai

Torstaisin NYT-liikunta tarjoaa Talihalleilla kolme lajia perätysten. Sulkapallon jälkeen voi jatkaa squashin pariin ja squashin jälkeen viereiseen halliin keilaamaan.

Sulkapallo ja squash kulkevat jonkin verran käsikädessä, molemmissa lajeissa päästään huitomaan mailalla palloa kaverin kanssa.

Squashia! Vauhdissa otetut kuvat ovat aina yhtä järkevän näköisiä…

Uskaltaisin väittää, että sulkapallo on monelle se tutumpi laji. Siihen on päässyt tutustumaan jo hyvissä ajoin peruskoulun liikuntatunneillakin. Squash on vähemmän suositumpaa Suomessa, eikä siihen välttämättä pääse tutustumaankaan niin helposti. Itse en ainakaan ollut koskenutkaan squash-mailaan tai nähnyt squash-kenttää (korkeintaan elokuvissa, haha) ennen NYT-liikuntaa. (Koulujenkin väleillä voi totta kai olla eroja, ehkä joku koulu onkin pelannut squashia muttei sulkapalloa 🙊 Omassa koulussani meillä ei ollut edes mahdollisuutta squashiin, sillä koko Hangosta ei löydy squashkenttiä…)

Sulkapallo

Sulkapallokenttiä Talihallissa riittää, eikä kukaan ole koskaan jäänyt yksin ilman pelikaveria. Sulkapalloa voi myös kaksinpelin lisäksi pelata nelinpelinä tai jopa kolmisin. Myös ohjaaja voi tulla pelikaveriksi. Ohjaajan kanssa ei välttämättä pääse niin kovin kisaamaan pisteissä, mutta harjoitusta ainakin saa!

 

Talihallilta saat lainaksi sulkapallomailan ja sulkiakin riittää. Torstaina saapuessasi Talihallille kello 12 tienoilla, näet luultavasti nuoria hymynaamoja sulkapallokentillä. Mukaan vaan!

Taitotaso vaihtelee laidasta laitaan, mutta kuten sanoinkin: kukaan ei jää ilman pelikaveria. Tule sellaisena kuin olet 😌

Kuvan squash-meininki ei ole välttämättä sitä oikeaoppisinta, mutta asenne on tärkeä! Kuvan Nooran olen tavannut Talihallin sulkapalloissa! Täältähän voi saada kavereitakin!

Squash

Sulkapallosta on helppo jatkaa squashiin. Ei sitä oikeen välistäkää viitsi jättää, kun ei tarvitse halliakaan vaihtaa. Squashia ohjaa Markku, ja hän aina katsoo, että kaikki pääsevät pelaamaan ja että kaikki saisivat tasoisensa pelikaverin. Olen itsekin ollut squashissa se, joka ei tiennyt lajista yhtään mitään. En ollut edes suunnitellut jääväni silloin pelaamaan squashia, mutta Markku lupasi ohjata ja opettaa, joten jäin kokeilumielessä mukaan hillumaan. Palloja löytyy eri tasoisia: punainen (kaikista helpoin, suurimman kokoinen ja pomppivin), oranssi (vähän löytyy pomppua), sininen (enää ei ihan niin vain pompitakaan) ja musta (joka ei tosiaan pompi ennen lämpiämistä). Punaisella pallolla kannattaa aloittaa.

Siellä ohjaaja Make kuikuilee pelin kulkua lasiseinien takaa.

Ohjaaja Markku näyttää, miten mailaa tulee pitää, miten sillä tulee lyödä. Hän tarkkailee pelejä squash-akvaarioiden ulkopuolelta, tulee neuvomaan ja näyttämään tarvittaessa. Käydään läpi aloitukset, palautukset, rysty- ja kämmenlyönnit… Lyöntiin pitäisi muistaa pysähtyä (itse törmäilin seiniin kun liikerata oli vain jatkuakseen nopeatempoisessa pelissä) ja jokaisen lyönnin jälkeen pitäisi muistaa palata keskelle (t-piste tarkoittaa keskikohtaa, jossa lattiaviivat muodostavat ikään kuin T-kirjaimen). Squashia pelataan yleensä kaksistaan, mutta jotta kaikille saadaan pelikaverit, joskus kentälle ahdetaan kolmeakin pelaajaa ja sitten syöttövuoro vain kiertää. Ei se ole yhtään sen hassumpaa!

Squashissa varmaan auttaa, jos on pohjaa mailapeleihin, esimerkiksi tenniksestä. Itselläni ei kuitenkaan ollut mitään mailapelipohjaa, joten kyllä tällainen pohjatonkin kaveri saa sen sujumaan harjoittelemalla. Eli mukaan vain kaikenlaiset pelailijat. Avoin mieli ja kiinnostus riittävät! 😌 Mailat ja pallot Talihalli tarjoaa!

Squashin jälkeen on puoli tuntia aikaa keilauksen alkuun. Siinä ajassa ehtii käydä suihkussa jos haluaa, vaihtaa vähemmän hikiset vaatteet päälle ja kävellä sen kymmenen metriä viereiseen rakennukseen.

Keilaus

Talin keilahallilla! Kyllä se pallo rullaa, vaikka vähän vinoon taitaakin mennä…
Fiilistelen pallon kulkurataa vinossa, jos vaikka pallo tajuis kääntyä vähän vasemmalle itsekin…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja keilaamaan! Tässäkään lajissa ei tosiaan tarvitse osata yhtään mitään, että voi tulla kokeilemaan. Keilauskengät jalkaan ja sopivaa palloa metsästämään! Myös ohjaajalta voi kysyä apua ja neuvoa, sopivan pallon haussa tai keilaustekniikoissa ja -taktiikoissa.

Palloa rullaamaan kentälle, iloinen mieli ja kyllä ne keilat siitä kumoon saadaan! Tässäkin lajissa NYT-liikunnasta löytyy kaikentasoisia pelaajia. Osalla on tavoitteet tietyissä pisterajoissa, osalla siinä että edes jokunen keila menisi kumoon.

Keilaaminen on useinmiten sosiaalinen tapahtuma. Sen takia on erityisen kiva, että NYT-liikunnassa kaikki otetaan mukaan porukkaan, eikä ketään boikotoida tai jätetä yksin. Minulla on kokemusta myös yksin keilaamisesta, se ei ollut yhtään mistään kotoisin. Varsinkaan kun tarkoituksena ei ollut harjoitella hurjana, vaan pikemminkin tehdä jotain hauskaa 🙄.

Selvän teki, torstaina Taliin! 😊 Moikkaa, jos törmätään!

-Lila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *