Pölyyntynyt vanha puumaila. No. 6

Koko viime kesän puhuttiin kavereiden kanssa, et lähetään pelaa tennistä. Olin vielä löytänyt faijan vanhoista tavaroista sen vanhan puisen mailan. Otin sen talteen ettei tarvitse mailaa vuokrata kun menee pelaamaan. Ei me sit kuitenkaan kiireen kesän aikana päästy kertaakaan pelaamaan.

Maila on sittemmin päässyt pölyyntymään kaapin päällä. Sinne se on unohtunut syksyn ja talven aikana. Nyt-liikuntaan tuli vuodenvaihteen jälkeen tennis tunnit. Se ei heti osunut mun silmille. Myöhemmin näin isäni mailan taas kaapin päällä ja päätin, et nyt vois mennä kokeilee millaista se on. Otin mailan alas ja pesin sen eka. Hirvittävä määrä pölyä oli imenyt.

 

Menin tiistaina olevalle tennis tunnille Finland Tennis Club hallilla. Aluksi näytti siltä, että olen yksin paikalla. Tunnin alkaessa tuli toinen kaveri paikalle. Kaveri joka on pelannut yli 20 vuotta.. Ajattelin, et toivottavasti sillä on pitkät hermot kun JOUTUU mun kanssa pelaamaan. Tennis opettaja näki mun mailan ja oli ihan ihmeissää. Kysyi ”mistä tollasen mailan sait? Kannattaa viedä takaisin kaappiin. Maila näyttäisi olevan 80 luvun alkupuolella. Lyöt sillä kerran ni se menee vielä poikki. Vie se takaisin kotiin ja paa historiallinen esine lasivitriiniin.” Vein sitten mailan kiltisti takaisin kaappiin.

Tää mun parina ollut kaveri oli ennenkin ollut tällä hallilla pelaamassa. Koska tenniksen opettaja oli äkillisesti sairastunut niin parini näytti minulle tietä miten päästä tennis puolelle kun samalla hallilla oli myös sulkapallo kentät. Antoi sit minulle pienen oppitunnin tenniksestä. Ensiksi lyötiin ihan vaan palloa yli verkon. Tempo oli hiljainen ja sain jopa pallon pysymään rajatun alueen sisäpuolella. Pikkuhiljaa pelin edetessä opasti minua enemmän esim. kuinka kaukana olla pallosta kun lyö. Mitä tapahtuu kun lyö ylhäältä alas tai alhaalta ylös. Opin nopeasti kuinka pelata sujuvasti pitkää palloa. Sitten peli tyssäsi heti kun kaveri laittoi kierrepallon tulemaan. Pallolla oli kovavauhti. Näin sen kaukaa tulevan. Odotin, että ottaa sen yhden pompun jotta pääsen itse lyömään. Pompun jälkeen pallo ei mennytkään eteenpäin vaan pomppasi pystysuoraan ylöspäin. Siinä kohtaa tajusin tarkkailla pallon käyttäytymistä ja pyörimistä lyönnin jälkeen. Saatiin pelistä kummatkin enemmän irti kun tajusin itse kuinka kierre lyödään ja kuinka osua kierre palloon.

 

Peli tuli päätökseen ja sain kehuja siitä, että tajusin pelin nopeasti eikä pelaamisessa näkynyt se, että pelasin ihan ensimmäistä kertaa tennistä. Jos alkaisin ihan harrastamaan ni olisin kuulemma hyvä lajissa 😉 Kiva oli saada kehuja onnistumisesta ammattilais harrastajalta. Onhan se niin, että jos harrastat monipuolista liikuntaa tai olet kokeillut erilaisia lajeja niin on helppoa oppia uusia juttuja lyhyessä ajassa. Matkalla takaisin pukukoppiin meinasin eksyä hallilla ja päädyin eka naisten pukukoppiin..
Ekaksi kun tempo oli pieni tuntui, että syke ei nouse samoihin lukuihin kuten esim. sulkapallossa. Mutta kun päästiin alkuun ja tempoa nostettiin niin tunninjälkeen poltin 880 kaloria. Vielä kun olin matkalla kotiin niin jälki sykkeillä oli palanut melkein 1100 kaloria eli ihan hyvät lukemat.

Nyt tiedän mitä teen ensi kesänä 😉

Kuunneltu biisilista: 60s, 70s, 80s Classic Rock (Spotify)

-RosenBaum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *