Täyskäännös liikuntakammosta liikuntaintoon

Olen 22-vuotias helsinkiläinen naishenkilö, joka nuorempana suorastaan vihasi liikuntaa. Koulun liikuntatunnit olivat yksiä vastemielisimpiä tilanteita joihin saatoin joutua. Silloin yksi kavereistani alkoi puhua liikunnan tärkeydestä. Hän mm. yritti saada minua osallistumaan yhteiseen sulkapalloporukkaan. Yritti saada minut käsittämään, kuinka passivoituminen ei todellakaan ole kannattavaa. Muistan, kuinka hänen sekä ystävämme kanssa kaavailimme lenkkeilyn aloittamista. Kävimme kai kerran, mutta muistan lähteneeni lenkille farkuissa ja normaalissa arkitakissa. Toisin sanoen huono motivaationi liikkumiseen paistoi läpi enemmän kuin selkeästi.

Noin vuosina 2013-2014 löysin NYT-liikunnan. Muistaakseni olin tuolloin vailla tasapainoista arjen rutiinia, opiskelua tai työtä. Eräänä iltana äitini lukiessa Metro-lehteä hän bongasi sieltä NYT-liikunnan haastattelun, jossa haastateltiin sattumalta serkkuani. Äitini luki jutun ja taisi olla samalla hetkellä, kun aloin tutkia NYTin tarjontaa tarkemmin. Muistan, kuinka innostukseni suorastaan jyrähti käyntiin. Ensimmäisenä löysin jousiammuntatunnit, joista innostuin aivan valtavasti. Koskaan aikaisemmin en ollut päässyt jouseen koskemaankaan ja muistan vain, kuinka monesti olin siitä haaveillut. Ja siitä se sitten lähti.

Jousiammunnan lisäksi olen kokeillut useampaa NYT-liikunnan tuntia. Joku on jäänyt vain kerraksi, toiset tulleet vakioiksi. Minulla oli myös 1-2 vuoden tauko, kunnes viime syksynä sattumalta työkaverini alkoi puhua NYT-liikunnasta. Melkeinpä samalla viikolla sain kirkkaalta taivaalta ajatuksen, että miksi ihmeessä en aloittaisi uudestaan? Ja taas kerran, siitä se sitten lähti.

Alusta asti NYT:llä on ollut positiivinen vaikutus elämääni. Vuosina 2013-2014 se toi vakaata rutiinia tyhjään tylsään arkeeni. Sytytti intoni ja halukkuuteni liikkua uudella tavalla, tyystin ilmaiseksi. Erityisesti jousiammunta oli minulle todellinen sydämen asia. Nyt kun löysin kaiken uudestaan olen taas huomannut sen antavan elämääni pelkästään hyvinvointia edistävää sisältöä. NYT-liikunnan monipuolisuuden lisäksi olen löytänyt muutakin. Kuten Tyttöjen Talon, joka on tuonut minulle jo parin vierailun jälkeen samaista sisältöä NYT-hankkeen tavoin. NYT-liikunta on vaikuttanut elämääni monellakin tavalla, kuten esimerkiksi juuri hyvinvointia ja elämän iloa kasvattaneena.

-Iksu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *