Yksin tai yhdessä

Yksi parhaista asioista NYT-liikunnassa minulle ja muille nuorille on mielestäni se, että liikuntatuntien tarjotin on todella monipuolinen. Olen varma, että jokainen nuori voi ajallaan ja kokeilemalla löytää sieltä juuri itselle ja omaan elämäntilanteeseen sopivan lajin. Yksin tai kaverin kanssa.

Kun muutin uuteen kaupunkiin, eikä sosiaalisia suhteita ollut arjessa yhtään liikaa, koin virkistäväksi ja ilahduttavaksi uusien tuttavuuksien saamisen ja yhdessä liikkumisen NYT-liikunnan mahdollistamana. Joogan lisäksi olen aiemmin käynyt myös pilateksessa, tanssitunneilla ja kiipeilemässä. Vaikka lähdin tunneille yleensä yksin, sain mukavia kohtaamisia yhdessä muiden liikkujien kanssa.

Joogan kautta NYT-liikunnan merkitys on muodostunut minulle kuitenkin melko erilaiseksi kuin vuosi sitten. NYT-jooga on tärkeä hetki, jolloin viihdyn yksin. Ja joogan myötä olen oppinut olemaan yhdessä itseni kanssa. Se saattaa kuulostaa oudolta ja kummalliselta, mutta on mielestäni todella tärkeä elämäntaito. Jollekin se on itsestäänselvyys, mutta ei kaikille.

Joogaa lajina on mielestäni melko vaikeaa kuvailla tai kuvata ulospäin, sillä koen sen todella sisäiseksi lajiksi. Vaikka tykkään mennä ja olla itsekseni joogatunnilla oman kokemukseni keskiössä, luo oman tunnelmansa se että joogahuone on täynnä muita nuoria joogaamassa. Vaikka liikkeet ja ajatukset pyritään parhaimman mukaan tekemään oman hengityksen tahdissa, itseä kuunnellen, ei yhteistä tunnelmaa ja tavoitteita voi tässäkään lajissa väheksyä.

Moni tulee joogaan yhdessä kaverin kanssa, osa yksin. Haluankin tällä kirjoituksellani rohkaista lähtemään mille tahansa tunnille myös yksin,  vaikka se voikin olla korkeamman kynnyksen takana kuin yhdessä lähteminen. Uskallan melkein luvata, että se kannattaa! Toisaalta, jos tiedät ihmisen jota liikkuminen muodossa missä hyvänsä voisi piristää, kannustan sua kysymään kaverin mukaasi liikkumaan yhdessä.

Liikutaan!

-Minttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *