Nopeasti sen muistaa.. No. 8

SÄBÄ.

Olen aina inhonnut yli kaiken sellaista lajia kuten sähly. Aina maanantaisin, kun menen pelaamaan koripalloa, ni siellä samat koriskaverit pelaa sitä ennen sählyä. Sitten eräs aamu istuskelin sohvalla ja mietin, että ”kai sitä voisi lähteä kokeilemaan” Kuitenkin peruskoulussa sitä viimeksi pelannut pakon edessä. Samalla reissulla ja samalla kentällä se on, kun kuitenkin pelaan korista siinä aamulla.

Saavuin tunnille hieman epäilevin mielin kentän reunalle. Ohjaaja näki minut ja kysyi olenko ennen pelannut. Kerroin hänelle, että viimeksi peruskoulussa ja pakosta. Kerroin myös etten ole koskaan lajista tykännyt. Hän kysyi miksi, enkä osannut vastata siihen. En vain pitänyt lajista. Onhan kaikilla jokin laji josta ei pidä? Noh, otin kassista mailan ja pallon ja aloin kokeilee palloilua ja syöttöjä kaukalon reunaan. Sählyssä siis on sellaiset noin 50 cm korkeat laidat, jonka sisäpuolella pallon on pysyttävä. Sitten päätin kokeilla saanko maalin. Meillä oli sellaiset vanerista tehdyt maalivahdit joissa on kulmissa reiät. Levyssä oli vielä maalivahdin kuva. Eka veto vasemmasta laidasta ja se meni suoraan oikeaan yläkulmaan nätisti sisään. Taitoa? Ei sentään, silkkaa tuuria. Noin viisi minuuttia siinä vedeltiin maaliin kunnes muistin miksi inhoan tätä lajia niin paljon. Sain nimittäin sen kovan reikäpallon reiteen ja se tuntui!! 😅 noh, ei auta muu kuin koittaa näyttää siltä, ettei tuntunut missään vaikka oikeasti kirosin äänettömästi mielessäni..
Sitten alettiin pelaa.

 

Toisessa päässä oli vaneri molari(maalivahti) ja meidän joukkueessa joku ihan pelasi maalissa. Minä lähdin sitten ensimmäiseen hyökkäykseen mukaan. Minulle syötettiin pallo ja ensimmäiseksi iski paniikki, että mitä mä tällä teen 😄 No mä sit syötin pallon seuraavalle mahdollisimman nopeasti ja se jopa meni perille omalle joukkue kaverille. Peli oli ensimmäisen 30 minuutin aikana pelkästään hienoja syöttöjä ja maali yrityksiä, sillä kumpikaan joukkue ei saanut maalia ennen kuin se 30 min tuli täyteen. Pidettiin juoma tauko ja päätettiin, että maalivahti vaihtaa joukkuetta. Päätös oli hyvä, koska kumpikin joukkue sai heti maaleja ja maaleja tuli lisää. Pelin vikoilla minuuteilla minäkin sain yhden vahinko maalin. Oli voittaja fiilis ja pelikin oli aika lailla tasan.

Voittaja!

Kumpikaan joukkue ei voittanut vaan kaikki voitti sillä kaikilla oli hauskaa, jopa mulla. Lajista en pitänyt sen enempää kuin koskaan ennenkään, mutta joukkuehengen takia saatan tulla pelaamaan toistekin, jos on sellainen hetki ettei ole muuta tekemistä 😏

Suosittelen muita ainakin kokeilemaan. Et häviä mitään. Palaillaan.

Kuunneltu levy: Guns n’ Roses Greatest hits

-Rosenbaum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *