Onni on hyvä ohjaaja

Tänään aikatauluni eivät valitettavasti joustaneet NYT-joogaan asti. Sen sijaan pääsin onneksi eilen joogaamaan toisaalle. Siellä selkeytyi viime viikkoisen NYT-liikunnan jälkeinen ajatus siitä, että seuraavassa tekstissäni kun sen naputtelemaan ehdin, haluan antaa arvoa ja kiitosta tiistain NYT-joogan ohjaajalle, Päiville.

Toki pidin myös tämän päiväisestä joogasta ja ohjaajasta, mutta erityisen mieltynyt olen ollut tähänastisen joogataipaleeni aikana juuri Päivin ohjaustyyliin. Seuraavassa haluan kertoa, miksi. Mitkä asiat koen ohjaajan roolin keskeisiksi seikoiksi joogassa, ja miksi siis pidän juuri Päivin ohjaustyylistä.

Ääni

Ohjaajan rauhallinen, tasainen ja lempeä ääni auttaa mielestäni pääsemään kiinni joogan olemukseen. Joogatuntia kuvaa mielestäni hiljaisuus, sallivuus ja sitä kautta sanaton kannustus, mikä Päivin ohjaustyylissä toteutuu luonnollisesti.

Olemus, keho

Ohjaajan koko olemus viestittää paljon joogaajalle. Ainakin omalla kohdallani on tärkeää, että ohjaaja omalla esimerkillään viestittää rauhallisuutta, pysähtymistä tunnille ja omaan kehoon. Useissa muissa liikuntalajeissa pirteä, virkeä ja räväkkäkin tyyli on vertaansa vailla innostamaan mukaan puuhaan, mutta joogassa ohjaajasta välittyvä rauhallinen itsevarmuus on se, mitä joogatessa tarvitsen eniten .

Rauha
Olen kerta toisen jälkeen yhä hämmentyneempi siitä, kuinka rauha välittyy Päivistä. Vaikka sali on täpötäynnä nuoria joogaajia,  ja innokas keskustelu täyttää usein tunnin alussa huoneen, Päivi saa tilan hetkessä rauhalliseksi vain yhdellä rauhallisella, ystävällisellä sanalla: Tervetuloa

Tekstin lisäksi vielä pieni kurkkaus päiväkirjaani. Tämä kokeneemman gurun lainaus mielestäni kiteyttää paljon joogasta. Kokeilkaa siis!

.

Tervetullut olo siis välittyy joka kerta joogahuoneelle astuessa. Muista blogin teksteistä olen aistinut myös samaa: Kokemus siitä, että on tervetullut liikkumaan juuri sellaisena kuin on, on ensisijaista liikunnan ilolle! Haluan kiittää kaikkia NYT-liikunnan ohjaajia: teette tärkeää, merkityksellistä työtä! Kaikki NYT-liikunnan kautta kohtaamani ohjaajat ovat ainakin minun mittarillani olleet lähestulkoon täydellisiä työssään, vähintäänkin loistavia. KIITOS! Ja tietysti, erityiskiitos Päiville mikäli tämä teksti silmiisi osuu.

Liikutaan!

-Minttu

One Reply to “Onni on hyvä ohjaaja”

  1. Kiitos kaunis Minttu,
    sanasi ovat kauniit, olen niistä todella otettu.

    Ja hienoa että saamme jatkaa NYT joogaa Joogahuoneella.

    namaste ja tervetuloa ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.