Mies ja latino tanssit! No. 10

Terve taas pitkästä aikaa.

Nyt kun pari viikkoa ollut töissä ja ns. raskas eka viikko takana ni on pitänyt valita uudet lajit joihin mennä. Kun ei enää päässyt vanhoihin aamu lajeihin niin jaksoi mennä ilta lajeihin mihin ei aikaisemmin jaksanut. Torstai iltaisin on Bailatino tanssi tunti. Se on aina kiinnostanut mua ja nyt siihen on aikaa. Tanssiminen on muutenkin aina kiinnostanut mua, mutta jotenkin en ole sellaista ikinä harrastanut. Paitsi joskus pikku poikana break dancea. Pari kolme vuotta takaperin oli aikeissa aloittaa joku paritanssi tunti, mutta sekin jäi ajatuksen tasolle.

No nyt siihen on mahdollisuus. Koko päivän olen kuunnellut korvanapeista latino musiikkia ja fiilistelly illan tansseja. Tulin vihdoin illalla paikalle vähän varovaisin askelein. En oikein tiennyt olinko oikeassa paikassa. Seisoskelin siinä missä muutkin. Kello alkoi olla jo tasan ja aloin hermoilla kun liikettä ei tapahdu. Kyselin sitten muilta, että oletteko tekin tulossa Nyt-liikunnan tanssi tunneille? Vastaus oli kyllä, joten toistaiseksi ei mitään hätää. Ihmisiä tulikin seuraavaksi ulos ovesta ja oli meidän vuoro mennä sisään.

Astelin isolle liikuntasalille. Tervehdin tunnin ohjaajaa ja jäin myös hänen kanssa juttelemaan. Miehiä kuulemma tulee joka tunnille se yksi kappale ja on toivottavaa, että tulisi useampi. Ei olisi sit miehillä niin yksinäinen olo siellä 😉 Tunti alkaa lämmittelyllä. Juostaan ympyrää ja samalla jumpataan ja venytellään. Sen jälkeen mennään haluamalle paikalle. Minä otan sopivan takapaikan, jotta kukaan ei näe mun kaunista tanssimista.. not! Joka tunti käsitellään kahta tanssi tyyliä ja niistä helpot koreografiat. Tämän kerran tyylit oli Jive ja Samba.

Jive oli musta mukavampi ja helpompi. Myös hieman hitaampaa kuin samba. Noin 10 minuutin tanssimisen jälkeen toivoin, että kukaan tuntemani henkilö näkisi mua tällä hetkellä! Sillä keskityin vain siihen, että saan askeleet kohdilleen. Otan kädet ja muun vartalon liikkumisen joskus tulevaisuudessa mukaan. Kuhan ensin opin perus askeleet. Tulen tunneille taatusti uudelleen. Lupasin tunnin ohjaajalle niin 😉

Ekalta tunnilta jäi mieleen se, että menin helposti askeleissa sekaisin. Sit on vaan odotettava hetki ja hypätä ns. takaisin kyytiin kesken vauhdin. Silloin jos katsoin ohjaajan liikkeitä tosi tarkasti ja seurasin häntä ja jos hän lopetti kesken voidakseen tarkkailla muiden tanssimista niin minähän sekosin askeleissani ja siihen loppu tanssiminen 😀 Yritin ohjaajalle huumorilla sanoa ettei saisi lopettaa kesken. On siis etsittävä tunnilta joku muu taitava tanssija ja seurata hänen askeleita tarkasti. Nyt on siis hyvä syy katsella edessä olevaa naista ja sen liikkeitä 😎

Bailatino on suomalaisten kehittämä ryhmätanssiliikunta, jossa harjoitellaan latinalaistansseja, kuten jive, samba, salsa, cha-cha, merengue, mambo, cumbia, bachata, rumba, paso doble, son, reggaeton, tango ja pilon. Minulle tutut on noista vain kuusi. Salsaa odotan jotenkin innolla ja jive oli myös kivaa. Bailatinossa ei tanssita pareittain eikä kilpailla, vaan tärkeintä on liikkumisen tuoma ilo ja ilmapiiri, jossa tanssija voi nauttia musiikista, oman kehon käytöstä ja tanssimisesta. Laji sopii kaiken ikäisille, kuntoon tai sukupuoleen katsomatta. Eli mies jos digaat tanssimisesta niin uskaltaudu paikalle. Varmasti on kivaa! Minäkin tulen ja onhan siellä myös runsaasti naisia paikalla 😉

Bailatino on suomen tanssiurheiluliiton rekisteröimä tuotemerkki.

Kuunneltu biisilista: Bailatino (Spotify)

-Rosenbaum

One Reply to “Mies ja latino tanssit! No. 10”

  1. Tervetuloa myös perjantain tanssitunneille! Siellä on aina parikin miestä turvana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.