Miekkailun salat

Miekkailu on mulle ihan uusi laji ja tosi mahtavaa päästä kokeilemaan sitä täällä NYT-liikunnan tunneilla. En varmastikaan ois ihan helposti lähteny kokeilemaan ilman näitä tunteja. Nyt on sekin testattu!

Meitä saapui tunnille kahdeksan osallistujaa, joista suurin osa oli ensikertalaisia ja osalla oli jo aikaisempaa kokemusta miekkailusta. Alkulämpän ja pienen venyttelyn jälkeen aloitimme miekkailuasennon ja liikkumisen hallinnalla. Oikea jalka ja käsi eteen ja siitä sitten hyökkäykseen. Reisitreeni taattu!

Tunnille tarvitset mukaan sisäpelikengät, mutta niitä on paikan päälläkin jos sattuu unohtumaan. Lisäksi puimme lajinmukaiset varusteet päälle ennen varsinaista kaksintaistelun aloittamista. Tuli rintapanssaria, takkia, pehmustetta, kypärä ja miekka. Kun harrastat tunnin liikuntaa kaikilla näillä toppauksilla, niin varmasti tulee lämmin.

Itse pidin todella paljon tästä haastavasta lajista. Koin, että ensikerta menee tutustuessa lajiin ja mitä enemmän pääsee harrastamaan, niin tekniikka ja hyökkäykset varmasti sujuu näyttävämmin. Tunnilla oli paljon tsemppiä, naurua ja harjoittelun meininki. Tuntui siltä, että kaikki tykkäsi. Ohjaajakin oli tosi mukava ja opetti ihan kädestä pitäen 🙂

Harjoiteltiin miekkailua pareittain ja lopuksi otettiin vielä yhden pisteen matsitkin. Siinä tuli tehtyä kyllä monta hyökkäystä, torjuntaa ja väistöä. Tykkäsin kyllä kovin ja mut näkee tuolla tunnilla varmasti uudestaan. Haastavaa ja mielenkiintoista.

 

-Suski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.