Hymy korvissa kiipeilystä!

Mulla taisi riittää liikaa tekosyitä tässä liikuntakertojen välillä. Jotenkin tuntui aina vaikealta lähteä tunnille ja niinpä tässä vierähti pari viikkoa ihan suit sukkelaan. Päättäväisyyttä onneksi löytyi tänään ja kyllä se vaan niin kannatti!

En ollu koskaan aikaisemmin käynyt Myllypuron Liikuntakeskuksessa, joten suuntasin suoraan tiskille ja kysyin, että mites on tuon NYT-liikunnan kiipeilyn laita. Sain itselleni ilmaisen kortin, jolla pääsin sisälle liikkapuolelle.  Käväisin vaihtamassa alakerran pukuhuoneessa liikuntaan soveltuvat vaatteet ja sitten vaan porteista läpi. Pukkareihin ei kannata jättää omia tavaroita, vaan ne voi ottaa mukaan kiipeilypaikalle.

Meitä oli saapunut aika paljon paikalle ja ohjaajiakin oli monta. Kaikki olivat odottavaisen innoissaan ja mukana oli muutama ensikertalainenkin. Ensimmäiseksi laitettiin kiipeilyvaljaat ja kengät jalkaan, jonka jälkeen oli alkubriiffaus. Näytettiin, että kuinka lähdetään kiipeemään ja miten tullaan alas. Melkeinpä kaikki halus kiivetä valjailla, vaikka boulderointiakin sai toki harrastaa. Ohjaajat oli superkivoja ja jokainen oma ihana rento persoonansa. Tunnelma oli iloinen ja mukaansatempaava.

Tunnin keskivaiheilla pidettiin pieni opetustuokio lajin perusasioista ja tekniikasta, joten pääsimme saamaan ihan kunnon oppejakin. Kiipeilyseinien lisäksi paikan päällä oli kiipeilyseinäkone, jossa liikkui maton kanssa otteita. Siinä näytettiin, kuinka kannattaa lähteä treenaamaan ja miten saa perusteet sisäistettyä kropan liikeratoihin.

Tunnilla kannattaa olla vesipullo mukana, sillä lämmin tulee! Itse tykkäsin niin paljon kanssakiipeilijöistä ja ohjaajista, että varmasti meen seuraavallakin viikolla. Kiipeilyn jälkeen oli superonnellinen olo ja huomasin, että se oli tosi rentouttavaa. Ajatukset nollautu ja silloin, kun pääset kiipeämään koko seinän ylös ja heittäydyt pelkän köyden varaan, niin kyllä vatsanpohjassa tuntuu. Sellasta pientä extremeä on aina hyvä sisällyttää elämään!

Jos et oo vielä kokeillu, niin todellakin kannattaa 🙂

-Suski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.