Laitetaan hyvä kiertämään

Tämän viikon tiistaina nappasin kaverin mukaan joogaamaan. Ensikertalainen oli innostunein ja avoimin mielin mukana, vaikkakin hieman tietämätön mitä tuleva tunti pitää sisällään.

Kuten ehkä jo aiemmin blogin teksteissä on huomattu, joogassa on yleensä ollut korkeintaan kourallinen miehiä matkassa – suurimmaksi osaksi jooga on näköjään innostanut naiset kokeilemaan ja jatkamaan harrastamista. Niinpä ymmärrän toki, että miehillä kynnys kokeilla joogaa voi olla korkeampi. En tosin itse näe yhtään syytä, miksi jooga ei sopisi miehille aivan yhtä hyvin kuin naisille. Eikä nähnyt onneksi tämä miespuolinen kaverinikaan!

Vierestäni kuului niin rauhallista ja vakaata hengitystä liikkeen kuin liikkeen tahdissa, että epäilin jo hetken kaverini huijanneen minua kokemattomuudellaan joogan saralla. Tosin, miehillä  kai on suhteessa suuremmat keuhkot kuin naisilla ja ehkäpä siksikin hengitys kuului omaa pihinääni huomattavasti selkeämmin. No, onneksi joogassa ei tarvitse vertailla itseään kehenkään eikä mihinkään vaan jokainen tekee harjoituksen juuri itselleen sopivalla tyylillä ja tavalla. (Jostain kumman syystä me ihmiset löydämme kuitenkin aina vertailun kohteita ympäriltämme, myös joogassa.)

On ilo saattaa kavereita sellaisen tekemisen pariin, mikä itselle on tärkeää. Ja mikä parasta, on ilo saada kaveri hyvälle tuulelle ja siten olla jakamassa hyvää oloa ympärille ja eteenpäin.

Joogahuoneen hämärä.

Joten, kysykää kavereita mukaan, lähtekää mukaan kun teitä kysytään, oli kyse sitten NYT-liikunnasta tai mistä harrastuksesta tahansa! Kokeileminen ei maksa mitään, ei edes sentin senttiä etenkään silloin kun on kyseessä NYT-liikunnan tunnit.

Liikutaan!

-Minttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.