Hiki pintaan Zumballa

Perjantai aamupäivisin Kontulan nuorisotalolla peilisali kylpee auringon valossa. Siellä soi riemukas musiikki, ja hiki saadaan pintaan tanssinomaisella jumpalla eli zumballa!

Zumba on kiva liikuntamuoto. Se yhdistää tanssin ja jumpan, eli mahdollistaa kaikenlaisen heilumisen! Tanssiosuus zumbassa hakee tyylinsä lattaritansseista sekä muista kansainvälisistä rytmikkäistä heilumisista! Zumbassa voi siis mielensä mukaan yhdistellä vaikkapa salsaa, chachachata, flamencoa, bogaloota, reggeatoa, merengueta ja vaikka dancehallia! Varmasti juuri monipuolisuuden takia zumba onkin maailman suosituin tanssi-fitness ohjelma!

NYT-liikunnan zumbaohjaaja on kehitellyt jokaiseen kappaleeseen oman pienen liikesarjan, jota tehdään aina yhden kappaleen ajan. Liikkeet siis vaihtuvat kappaleiden mukaan. Eli ei kun musiikki soimaan ja kroppa liikkellee!

Zumbaa on hyvin matala kynnys. Siellä ei tarvitse osata tanssitekniikkaa, eikä askelkuvioita. Liikesarjat ovat helppoja ja lyhyitä. Ja koska liikkeitä toistetaan, niihin kyllä pääsee mukaan vaikka aluksi olisikin hukassa. Zumbassa tärkeintä on saada kunnon jumppa hauskojen liikkeiden avulla, joten ei tarvitse stressata vaikka joku liike menisikin vähän omalla tyylillä, eikä juuri niin kuin ohjaaja sen tekee. Tärkeintä on pysyä liikkeessä ja pitää hauskaa!
Tämä maailman suosituin tanssi-fitness-muoto aktivoi monipuolisesti kropan lihaksia, saa hien pintaan  ja käy siis monipuolisesta lihaskuntojumpasta. Mikä sen parempaa? Käy kokeilemassa, jos suinkin ehdit perjantaina klo 11 Kontulan nuorisotalolle 😊

 

-Lila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.