Bailatinoa bailaamaan

Torstaisin NYT-liikunta järjetää bailatino-tuneja. Ne ovat olleet kovin suosittuja. Onneksi Kampin liikuntakeskuksesta löytyy iso sali, jonne kaikki varmasti mahtuvat tanssimaan.

Bailatinossa harjoitellaan yksinkertaisia askelkuvioita erilaisiin lattaritansseihin, esimerkiksi cha-chahan ja sambaan. (Kaiken kaikkiaan bailatino-tunneilla pääsee kokeilemaan salsaa, cha-chata, rumbaa, jiveä, pasodoblea, tangoa, salsaaa, bachataa, merengueta! Tanssilajit vaihtuvat viikottain.) Vaikka sinulla ei olisi mitään hajua näistä tansseista tai tanssimisesta ylipäänsä, nyt on mahdollisuus oppia! Ohjaaja käy tarkasti läpi askeleet ja kuviot. Kun porukka pääsee vauhtiin, hän käy vielä kiertäen katsomassa, että kaikilla varmasti sujuu. Jos ei suju, sitten käydään läpi vielä vähän lisää. Tunnin loputtua olet varmasti ehtinyt tämän puolentoistatunnin aikana oppia ainakin yhdet tanssiaskeleet!

Vaikka lattaritansseja usein tanssitaan parin kanssa, NYT-liikunnan bailatino-tunnit ovat soolotansseja, eikä paria siis tarvita. Kannattaahan ensin opetella itse askeleet ennen kuin lyö kahdet askeleet yhteen.

Bailatinon puolitoistatuntinen sisältää alkuun pienen alkulämmittelyn salin ympäri ravaten ja sen jälkeen päästään tanssimaan, eli opettelemaan alusta alkaen tanssiaskelia. Tanssi sujuu jo aivan toisella temmolla tunnin lopuksi kun on saanut askeleet haltuunsa! Sitten musiikki soi ja jengi tanssii!

Suuntaa siis Kampin liikuntakeskukseen torstai-iltana kuudelta!

-Lila

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.