Tilaa Joogalle

Vaikka päivät ovat olleet täyteläisiä ja raskaitakin, oli jälleen kerran hyvä päätös lähteä joogaamaan. Pienikin tila päivän tai viikon kalenterista riittää, ja vaikka viikkoni olisi kuinka tuhti, pyrin pyhittämään tiistai-illan joogalle.

Lähtiessä toki väsytti, mutta kokemuksen ääneni muistutti siitä, että ei tarvitse jaksaa muuta kuin matkata joogahuoneelle ja köllähtää matolle niin muistaa taas miksi kannatti jaksaa. Väsyneenäkin.

Jooga ei oikeastaan vaadi toteutuakseen juurikaan fyysistä tilaa ympärilleen, kuten moni muu liikuntalaji. Riittää, että on tilaa asettaa matto lattialle. Toki ajatuskin kulkee paremmin, jos sali tai huone jossa joogaat on viihtyisä ja avara. Mutta koen että joogassa tärkein huomio on sisäisessä tilassamme, jota joogaamalla rakennamme kehoomme lisää kuin kehonrakentajat konsanaan. Joskin lihasten kasvattamisen sijaan kasvatamme tilaa sisältämme. Ulospäin tämä rakentaminen tuskin näkyy ainakaan yhtä selvästi kuin kehonrakentajien hulppeat peilikuvajaiset, mutta uskallan väittää (ja uskoa), että joogassa rakennettu sisäinen tila tuntuu.

Joogahuoneelta löytyy myös tykötarpeita joogan avuksi, mutta yleensä käytämme pelkästään mattoja.

Fyysisenä tilana Joogahuone on viihtyisä, ja hyvin sopiva joogatunnille. Sörnäisten vilinä ja melu jää oven ulkopuolelle. Hämärässä ja hiljaisuudessa muut aistit on helpompi rauhoittaa ja keskittyä eniten siihen, miltä tuntuu.

Olen huomannut, että on hyvin paljon kiinni päivästä, olotilasta, kaikesta miltä joogatunti tuntuu. Mutta väittäisin että kyllä jokaisella kerralla on ainakin hitusen jotain positiivista tuntemusta: Avautuista, löytämistä, keveyttä. Se motivoi myös väsyneempinä päivinä.

Liikutaan!

-Minttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.