Taitoluistelun kokeileminen

Suomi järjestää juuri tällä hetkellä Taitoluistelun MM-kilpailutapahtumaa Helsingin Hartwall-Arenalla. Avajaiset koettiin keskiviikkona, ja kisat loppuvat sunnuntaina. On sopivaa, että Suomi isännöi tätä spektaakkelia juuri oman itsenäisyytensä juhlavuonna.

Olin katsomassa keskiviikkona eri maista tulevien parien huikeita esityksiä. Heti seuraavana päivänä tuli innostus lähteä NYT-liikunnan ohjatulle Taitoluistelu-tunnille, joka pidettiin Pirkkolan jäähallissa. Tämä osa-alue NYT-liikunnassa on jäänyt minulla hieman pimentoon. En ollut tajunnut, että jotkut ovat luistelleet ohjaajan kanssa kaikessa talven hiljaisuudessa. Nyt harmittaa, etten ole käynyt koko talvea. Sisätiloissa on hyvät jäät, ja tekniikkavinkit ovat maksuttomia. Sain tunnilla valmennusta mm. parempiin jarrutuksiin ja luistelunopeuden lisäämiseen. Treenasin myös yhden jalan liukua. Muut osallistujat tekivät hienon näköisiä kuvioita jäillä, kuten sujuvaa takaperoista luistelua.
Lapsuuden ja yläasteen lätkäpelit toimivat jonkinlaisena pohjana, mutta ne ovat valitettavasti kaukainen muisto. Niinpä vaikka hokkari-luistimeni olivat hiukan huonossa jamassa, taidot olivat kaikista pahiten ruosteessa. Onneksi ei tarvitse olla mikään pro, vaan fiilis ratkaisee.
Taitoluistelu jatkuu NYT-liikunnassa huhtikuulle saakka, joten sitä ehtii ja kannattaa kokeilla vielä tänä keväänä!
– Jaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.