Tanssia tahtien kanssa

Kevätaurinko kutittelee nenänpäätä ja saa ihmisiä liikkeelle koloistaan, ihastumaan, ehkäpä rakastumaankin. Minut se sai tänään lähtemään bailatinotunnille Kampin liikuntakeskukseen. Ja ihastumaan sambaan!

Myös Lila  ja  RosenBaum kirjoittivat aiemmin omista bailatino-fiiliksistään. Tässä pari seikkaa, mistä minun ihastukseni sambaan sai sytykettä:

  • Tanssitunti kestää 1,5 tuntia, joten askeleista ja rytmistä ehtii hyvin saada otetta vaikka aluksi voi olla kankeakin olo.
  • Salissa ei ole peiliä, mikä aluksi tuntui kummalliselta – Olen tottunut tanssillisilla tunneilla näkemään omat liikkeeni peilikuvina. Nyt jouduin, tai sain, keskittyä vain siihen miltä liike tuntui. Peili heijastaa oman kuvan lisäksi kaikki muut kanssaliikkujat, joten koin että peilittömässä salissa huomio on helpompaa kiinnittää vain itseen.
  • Tunnilla on kaikentasoisia tanssijoita ja kaikki mahtuvat mukaan.
  • Ohjaaja luo tunnille rennon ja rempseän ilmapiirin.
  • Tanssikansasta löytää varmasti juttukaverin niin halutessassaan. Koska bailatino on yksintanssia, voi halutessaan olla aivan tuppisuu ja keskittyä nauttimaan omasta liikkeestä ja musiikista.
Harhailin hetken kadunkulmilla ennen kuin löysin liikuntakeskuksen. Ehkä tämä kuva auttaa muita suunnistamaan harhapoluilta perille!

Mikäli tanssijalkaa hieman kutittaa, mutta lattarit eivät ole oma juttu, on NYT-liikunnassa useita muitakin tanssillisia tunteja valittavana: tankotanssia, dancefitnesstä, zumbaa, vannetanssia, nykytanssia ja showtanssia. Vau!

Tanssitaan!

-Minttu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.