NYT tuntuu

 

…hyvältä!

Kevätflunssan selättämänä jouduin pitkästä aikaa jättämään kahden viikon joogat ja muut itseni liikuttamiset väliin: Lähinnä vain silmäni liikkuivat ruutua ja kirjan sivuja tuijotellen. Keho valitti valehtelematta jo melkein ääneen liikkeen puutosta. Ei tuntunut hyvältä.

Liikuntatauon  jälkeen on monesti korkea kynnys palata urheilemaan. Jooga on ainakin minulle mitä hellin tapa herätellä kehoa horroksesta, aiheuttivatpa sen sitten flunssapöpöt, laiskuus, murheet tai “tärkeämmät” menot. Jooga laittaa veren kiertämään kropassa hellästi ja tasaisesti. Joogalajeja on monia, mutta ainakin NYT-liikunnan tiistaijooga on mitä parasta itsensä kuuntelua – voit tehdä liikkeet juuri niin lempeästi tai voimakkaasti kuin parhaalta tuntuu.

Vaikka ihailen ja innostun Päivin ohjauksesta, oli piristävää kun tänään myöhäisemmän joogatunnin ohjaaja olikin eri (jonka nimeä en hoksannut kysyä). Rauhallisuus ja selkeys välittyivät myös tällä tunnilla, mutta yllättävin ja lopulta mielestäni paras kohta oli, kun rauhallisen liikesarjan lopussa ohjaaja kehotti ravistelemaan kehoa juurtajaksain, ja innostuimme jopa hervottomaan hillumiseen – kukin omalla tavallaan! Seesteinen tunnelma sai hauskan lisämausteen.

Liikutaan ja levätään!

Joogasta saan samoja rauhan ja hyvän olon fiiliksiä kuin metsästä. Unelmani olisi metsäjooga… Vink vink, NYT-liikunnan suunnitelijat!

 

-Minttu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.