Ensivaikutelma NYT -liikunnan kiipeilytunnista

Kävin kokeilemassa NYT -liikunnan kiipeilyä Liikuntamyllyssä Myllypurossa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun olen kokeillut sisäseinäkiipeilyä. Olen aiemmin käynyt muutamassa kiipeilypuistossa, kuten Mustikkamaan Korkeessa, jota oli mahdollista kokeilla muutamalla NYT -liikunta tunnilla keväällä 2015. Tämän lisäksi olen harrastanut teknistä kiipeilyä ulkona vuosina 2013-2014 ystävieni kanssa. Minulla oli korkean paikan kammo pitkään lapsesta aikuisuuteen, mutta pääsin siitä eroon vuosia sitten juuri kiipeilyharrastuksen ansiosta.

NYT -liikunnan kiipeily- ja boulderointitunti vaikutti olevan melko suosittu, kun kävin paikalla oli noin 25 kiipeilijää (ja ainakin kolme ohjaajaa). Kokeilin kahta eri kiipeilyseinää sekä liikkuvaa boulderointiseinää. Niiden lisäksi olisi ollut mahdollisuus kokeilla myös kaltevampaa kiipeilyreittiä.

Netissä olevasta tunnin otsikoinnista ja kuvauksesta minulle oli jäänyt epäselväksi oliko luvassa boulderointia, eli kiipeilyä ilman köyttä, vai kiipeilyä varmistusköyden varassa. Saapuessani tunnille minulle kuitenkin selvisi että kaikille paitsi liikkuvalle seinälle oli mahdollista kiivetä myös köysivarmistuksen kanssa ja mikäli halusi kiivetä korkeammalle seinillä varmistus vaadittiin. Mahdollisuus kiivetä varmistuksen kanssa saattanee rohkaista kokemattomampia kiipeilijöitä. Minusta on hyvä että kiipeily on tehty mahdollisimman turvalliseksi Liikuntamyllyssä ja NYT -liikuntatunneilla, ja tietysti kaikissa muissakin paikoissa missä kiipeilyä harrastetaan. Mikäli halu lajin kokeilemiseen löytyy mielestäni liikkuva kiipeilyseinä voisi sopia myös korkean paikan kammoiselle, sillä siinä harjoitellessaan kiipeilijä ei nouse kovin korkealle vaan seinän liike mahdollistaa kiipeilykokemuksen.

Tästä liikuntatunnista jäi hyvä tuntu, ja uskon meneväni toisenkin kerran. Syyskauden kiipeily- ja boulderointitunnit jatkuvat maanantaisin 18.30-20.00 ja keskiviikkoisin klo 18.30-20.30 Liikuntamyllyssä 13.12 saakka.

Saila Finne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.