Maanantain vesijumppa on tehokas!

Eräänä maanantai-iltana kävelin lokaatioon Malminkatu 3, Kampin liikuntakeskukseen. Siellä odotti NYT-liikunnan vesijumppa. Niskat olivat hiukka kireinä, ja tiesin vesiliikunnan lievittävän vaivaani. Nimi vain listaan yläkerrassa, hissillä kerros alaspäin, saunan ja suihkun kautta altaaseen. Allas täyttyi ääriä myöten (maksimi osallistujamäärä on 23 nuorta), ja kolme varttia meni kuin siivillä!

Moni mieltää vesijumpan ”mummojen lajiksi”, mutta ainakin Nyt-liikunnan vesiliikuntatuokiosta on tehty yllättävän tehokas. Oheisessa kuvassa vasta pulikoidaan, se on otettu ennen jumppaa. 🙂 Jos suorittaa harjoitteet huolellisesti ja laittaa itsensä likoon, koko keho saa hyvän rasituksen altaassa. Todellisuudessa ”mummojenkin” jumpat ovat varmasti tehokkaita; kaikki vain ei ole sitä, miltä näyttää. Vesi on loistava vastus, ja sopii kaikille!

Mukaan ei tarvitse muuta kuin omat uikkarit ja pukuhuoneen kaappiin viidenkymmenen sentin kolikon.

Ohjaaja teetti meillä sekä jalkojen, lantioseudun että yläkropan treenejä. Välillä käytettiin apuvälineitä, joiden avulla tehostettiin liikkeitä. Tämä sekä venytti että sopivasti kuormitti kroppaa. Sauna kaiken päätteeksi oli mukava. Olen aiemminkin ollut tällä tunnilla, sen suosion ymmärtää, sillä se antaa ainakin itselleni hyvän startin ja fiiliksen koko viikkoon! ”Köyhän opiskelijan” kannalta mahtavaa on myös, että kokemuksesta ei tarvitse maksaa pennin hyrrää.

Tänäänkin maanantaina vesijumppa Kampin liikuntakeskuksessa klo 20.15. Nähdään siellä!

Jaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.