Venyy venyy

Olen käynyt viime aikoina muutaman kerran joogassa. Kankeuteni vuoksi olisi varmasti hyvä, jos harrastaisin venyttelemistä vähän useammin. Päätinkin kokeilla keskiviikon venyttelytuntia Itäkeskuksen uimahallilla. Paikalle on metroasemalta alle 500 metrin kävelymatka ja hallin edessä on myös ilmainen parkkipaikka, jolla on lähes poikkeuksetta paikkoja.

Kävelin rappuset alempaan kerrokseen ja suuntasin tiskille, josta asiakaspalvelija ohjasi pukuhuoneille: portista läpi, suoraan eteenpäin samassa kerroksessa ja vasemmalle. Pukukaapin pantiksi käy 50 sentin kolikko. Rahaa saa tarvittaessa rikottua kassalla tai aulakahviossa, josta voi napata mukaan vaikka jotain palauttavaa syötävää. Minulla oli päälläni shortsit ja huppari, jonka riisuin tunnin alkupuolella ja jatkoin venyttelyä t-paidassa. Parhaat housut ovat venyvät verkkarit, trikoot, shortsit tai vastaavat. Sisäpelikenkiä ei tarvita. Liikuntasali on pukuhuoneiden jälkeen vasemmalla ja jos ovi ei vielä ole auki, kannattaa jäädä odottelemaan sen edustalle.

Aleksi näyttää mallia

Tunnin aluksi haimme itsellemme matot. Venyttely tapahtui musiikin tahtiin ja tilan peileistä pystyi seuraamaan omia liikkeitä. Salissa oli hyvin tilaa, eikä vieruskaverin käsi tai jalka meinannut missään vaiheessa iskeytyä naamaan edes paljon tilaa vaativissa liikkeissä. Aktivoivia venytyksiä tehdessä tuli lämmin, mutta mistään hikitreenistä ei ollut kyse. Pyrkimyksenä oli kehittää kehon liikkuvuutta omien rajojen mukaan. Liikkeet olivat helpohkoja ja ohjaajalta sai tarvittaessa apua niiden oikeaoppiseen suorittamiseen ihan kädestä pitäen. Tunti vilahti ohi hetkessä ja siitä jäi päälle venyttelyinto, jota olen hyödyntänyt kotona telkkaria katsellessa. Ennen tuntia on samassa paikassa tarjolla myös NYT-liikunnan circuit-treeniä, jolta voi hyvin jatkaa tuolle myöhemmälle tunnille.

– Janina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.