Reikäpalloilua

Kaverini suositteli minulle NYT-liikunnan salibandya, koska oli pitänyt tunnin vauhdikkuudesta. Maanantaisena pelinäyttämönä toimii Liikuntamylly, joka sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Pukuhuoneille pääsee kääntymällä ulko-ovelta suoraan vasemmalle ja suuntaamalla rappuset alakertaan. Liikunnan jälkeen on mahdollisuus peseytyä, mutta tavarat, tai ainakin ne arvokkaat, kannattaa ottaa ylös pelikentälle mukaan, vaikka vielä pukuhuoneille palaisikin.

Ohjaajaa jäädään odottamaan urheilukeskuksen aulaan. Yleensä pöytien ääressä istuu jo useita innokaita odottamassa malttamattomina tunnin alkua. Siirrymme yhdessä kentälle, mutta myös myöhemmin pääsee mukaan kulkemalla tiskin kautta. Kaukalo löytyy käveltäessä portista suoraan eteenpäin juoksuradan taakse.

Liikuntamyllyyn ei saa mennä ulkokengissä, joten ne on riisuttava jo ennen liikunta-alueelle siirtymistä. Sisäpelikengät ovat salibandyssa välttämättömät, eli elä unohda niitä! Kentälle ei valitettavasti pääse pelaamaan ilman tossuja varpaiden murjoutumisvaaran vuoksi. Lainamailoja sen sijaan on paljon ja palloja löytyy myös. Juomapullo on hyvä olla mukana, koska spurttaillessa tulee nopeasti hiki. Vaatteiksi sopivat hyvin shortsit ja t-paita.

Tunnit aloitetaan lyhyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään pelaamaan. Yleensä paikalle tulee kymmeniä pelaajia ja toisinaan vain muutamia. Vähän porukan määrästä riippuen saatamme pelata koko tunnin lentävillä vaihdoilla tai esimerkiksi vaihdellen erilaisten pienpelien välillä. Myös joukkueet saattavat vaihtua tunnin aikana. Maalien eteen laitetaan puiset veskarit, mikäli paikalle ei saavu henkilöitä, jotka haluaisivat pelata maalivahteina. Tempo on nopea ja tunnilla on hyvin eritasoisia pelaajia ja pelaamaan tulee aina sekä miehiä että naisia. Kaikille syötellään ja mukaan pääsee oli sitten kokemusta monen vuoden ajalta tai ihan ensikertalaisena paikalla.

– Janina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.