Smash it

Myllypuron Smash Center sijaitsee Itiksen ja Lanternan välissä ja sen pihassa on ilmainen parkkipaikka. Hallin aulassa on tiski, jolta voi tarvittaessa kysellä lisätietoja tiistaisin samaan aikaan järjestettävistä tennis- ja sulkapallotunneista. Itse olen käynyt testaamassa lajeista jälkimmäistä.

Pukuhuoneet löytyvät käveltäessä ulko-ovesta suoraan ja käännyttäessä urheiluvälinekaupan jälkeen oikealle. Sulkapallokentät tulevat matkalla vastaan vasemmalla puolella käytävää ja NYT-liikunnalle on varattu kentät neljä ja viisi.

Halli on viileähkö, minkä vuoksi kannattaa ainakin aluksi olla päällä jotain pitkähihaista ja -lahkeista. Kentillä ei saa pelata ulkolenkkareissa, mutta myös sukkasillaan pääsee mukaan, jos kotoa ei löydy vaaleapohjaisia sisäpelikenkiä. Lainaksi hallilta saa mailan ja sulkia, sekä kassalta pyytämällä lukon pukuhuoneen kaappiin.

Tunnin vetää koko hallin sulkapallon valmennuspäällikkö ja vastuuvalmentaja, joten asiantuntemusta löytyy kyllä. Harjoittelu aloitetaan lämmitellen, käsiä pyöritellen ja hölkäten muutamia kertoja kenttien ympäri tai päästä päähän. Yleensä jatkamme tavallisilla lyöntiharjoituksilla pallotellen verkon puolelta toiselle ja pyrimme pitämään sulkaa mahdollisimman kauan ilmassa. Käymme läpi lajin pistelaskua ja muita sääntöjä. Suurimman osan ajasta pelaamme kaksin- tai nelinpeliä vaihdellen välillä pareja.

Kentät ovat hyväkuntoisia ja puitteet muutenkin kunnossa. Hallilta löytyy sauna ja ravintola (ei siis mitään perus pikaruokaa, vaan kyseessä on ihan kunnollinen ruokapaikka). Pro Shopista saa ostettua sisäpelikenkiä, mailoja, palloja ja muita välineitä, jos innostuu pelaamisesta enemmänkin.

– Janina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.