Kiinnostusta kamppailuun?

Nyt-liikunnalla on kaksi erilaista kamppailutuntia ohjelmistossaan! Yksi keskiviikkona ja yksi torstaina.

Keskiviikon tunti on Mäkelänkadulla. Paikka on helppo löytää, se sijaitsee ravintola Mustan Härän vieressä, kunhan ei vain onnistu kävelemään kyltin ohi ja löydä itseään väärästä rapusta, niin kuin minä viime kerralla kiireessä.
Viime keskiviikkona pidettiin ensimmäistä kertaa kuntopotkunyrkkeilyä Finnish Warriors -nimisellä kamppailusalilla.
Kun summeria soitettuani sain oven auki ja varovaisesti eksymiseni jälkeen kysyin, että ”oliko täällä Nyt-liikunnan kamppailutunti”, sain vastaukseksi että ”Todellakin!”.
Ilmapiiri paikalla oli rento ja oli oli helppoa olla vaikka paikka olikin täysin uusi.
Nyt-liikunnan sivulla luki, että jokainen voi osallistua oman kuntonsa tai taitojensa mukaan. Siksipä uskaltauduinkin paikalle ja se oli tosiaan niin! Haastoimme itseämme juuri sen verran kuin pystyimme, eikä haitannut mitään jos et nyt ihan päässyt vaikka pistoolikyykyssä kyykkyyn asti. Lyönti- ja potkutekniikoita harjoiteltiin hitaasti ja tarkasti, ettei vain mikään kohta kropasta kärsi, sitten kun saa mätkiä lujempaa (säkkiä, emme mätkineet toisiamme). Kiinnitettiin huomiota missä asennossa lyömme ja mikä kohta kropasta liikkuu minnekin. Monet ajattelevat että voima lyöntiin tulee kädestä, mutta suurinosa voimasta tuleekin vyötärön alapuolelta!
Tunti meni nopeasti ja tekeminen myös tuntui kropassa.
Omasta mielestäni kynnys oli hyvin matala ja liikuntataustasta riippumatta kaikki otettiin hyvin ja iloisesti vastaan.

Toinen Nyt-liikunnan kamppailutunti on torstaisin Myllypurossa. Myllypuro on sokkeloinen paikka, mutta tämä tunti löytyy aivan perältä, kuntosalilaitteiden takaa. Ovi on perimmäisin, siinä on ukkelin kuva. Ovi on ainakin ensimmäisen vartin raollaan, joten kurkatkaa vain sisään! Sisältä löytyy sininen tatami ja muutama tyyppi pyörimässä pitkin tatamia.
Torstain tunti on pyörinyt jo hieman pidemmän aikaa. Siellä usein käydään kamppailutekniikoita läpi siinä mielessä, miten puolustaisimme iteämme, jos joku kadulla kävisi päälle. Aloitimme pystyottelulla, eli harjoittelimme lyöntejä ja potkuja, sen jälkeen siirryimme mattoon, eli olemme miettineet miten toimimme jos olemmekin katutasossa, vaikka selällämme ja joku käy päälle. Ja nyt olemme siirtyneet harjoittelemaan maahanvientejä. Tällekin tunnille voi tulla taitotasosta riippumatta!

Itse harrastin kamppailua muutama vuosi takaperin aktiivisemmin ja tärkeintä silloin oli, että minut otettiin mukaan vaikka olin silloin ainoa aloittelija. Tärkeintä on kannustava ilmapiiri, sen myötä kasvaa motivaatio ja tekeminen on kivaa! Eikä se haittaa, jos ei heti lähde sujumaan. Eihän mitään opi heti, vaan vasta toistojen jälkeen! Ja jos kamppailusta innostuu, esimerkiksi juurikin Finnish Warriors -salille saa hankittua vaikka heti jäsenyyden ja siellä on mahdollisuus aloittaa potkunyrkkeily, kuntopotkynyrkkeilu, Taekwondo tai Mauay Boran. Tai sitten voi käydä näillä kahdella Nyt-liikunnan kamppailutunnilla. Onhan sitä jo siinäkin!

Kamppailulajeissa ei heti oteta kovaa, ei kukaan siellä saa turpaan. Eli ei tarvitse pelätä! Kukin kohdataan omalla taitotasollaan. Tekniikoita käydään läpi ja ne ovatkin juuri ne tärkeimmät asiat kamppailussa, ei vaikka se kuinka paljon voimaa kenellekin on. Itsekin olen melko pienikokoinen, mutta kamppailu on turvallista myös itseään isompien kanssa, kunhan kumpikin osapuoli tietää, mitä tekee. Eikä harjoittelusali olekaan mikään kilpahäkki 😀
Suosittelen tulemaan rohkeasti paikalle, mikäli vain kiinnostaa!

Kuva on Finnish Warriorsin salilta ja peilistä näkyykin keskiviikon tunnin vetäjä Hannu.

Jos tuut kamppailutunnille, lupaan moikata!
-Lila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.